OPEN: MON-THUR 11-23 (22), FRI 11-03 (23), SAT 12-03 (23), SUN Closed | Linnankatu 3a Turku | +358 (0) 400 522 707|info@matbar.fi

Tårget goes Natural

KUTSU NATUVIINIEN TASTINGIIN 20.01.2017

“Wine is one of the most civilized things in the world and one of the most natural things of the world that has been brought to the greatest perfection, and it offers a greater range for enjoyment and appreciation than, possibly, any other purely sensory thing.”
― Ernest Hemingway

Uuden vuoden lupaus…

Tammikuu on meille usein yltäkylläisen ja viinillisen joulunajan jälkeen kuriin ja maltillisuuteen sekä terveellisiin elintapoihin palaamista. Tammikuussa kuulee monen julistavan tipattomuusvalan ja lupauksia kuntokuurin alkamisesta.

Ihailen kaikkia, jotka tähän pystyvät ja sitoutuvat. Ehkä olen itse liian selkärangaton luvatakseni ääneen moista. En ole tainnut koskaan kieltää itseltäni mitään. Se olisi todennäköisesti kohdallani tae epäonnistumisesta. Niinpä mottoni onkin aina ollut, ”Kaikkea kohtuudella”, oli sitten kyse rakkaudestani samppanjaan tai kalliisiin kenkiin. Lupaankin miettiä entistä enemmän mitä lasiini kaadan ja mitä nautin.

Natural wines on ollut maailmalla kuuma ilmiö jo vuosia. Maailman metropoleissa ja gastronomian mekoissa näistä erikoisuuksista on nautittu jo vuosia. Trendikkäiden ravintoloiden viinipaketit ovat pursunneet mitä rajumpia ja mielenkiintoisimpia viinejä ja yhdistelmiä eikä aina todella sillä hyvällä sanoen. Sanoipa joku viisas joskus näistä, että natuviinien rakastajat taitavat pitää virhearomeista. Onhan siinäkin perää. Kun aatteet ja trendit luomu, biodynaaminen ja natural wine yleistyi, löytyi joukosta paljon myös uhkarohkeutta ja osaamattomuutta viinin valmistuksen suhteen. Toisaalta maailmalta löytyy myös kuuluisia huipputuottajia, jotka ovat aina viljelleet ja valmistaneet viiniä luonnonmukaisin periaattein ilman teknologian tuomia apuja ja manipulointia.

Kuten Hemingwaykin totesi, viini on hyvin lähellä täydellisyyttä. Moderni teknologia näkyy myös viinissä. Se on taidonnäyte, joka ilmentää usein myös kellarimestarin kykyä vastata yleisön kysyntään. Sanon tämän ehdottomasti kunnioituksella sillä mikään ei ole ihanampaa kylmänä talvi-iltana kuin luotettava hilloinen punaviini. Monista uuden maailman viineistä voi hyvin todeta että, ne ovat hedelmävetoisia ja hieman yllätyksettömiä. Ne ovat hintalaatusuhteeltaan täydellisiä miellyttäjiä. Entä sitten Natural wines, NOT. Ne tarjoavat meille palan kadotettua maailmaa ja kertova todellisen tarinan.

Tervetuloa maistelemaan kanssani Natural viinejä 20.1.

Sonja

Sommelier

2017-01-11T11:46:28+00:00