Suomen ravintola-alan toiminnan katsotaan alkaneen näistä tiloista.

Loading...

Tårgetin tiloissa on pitkä historia ravintolatoiminnassa jo vuonna 1682 kaupanpitäjä Niels Stensson Kock sai luvan myydä alkoholia ja viiniä nykyisessä kellaritilassamme. Siihen aikaan ravintolan nimenä oli Victorian Kellari.

1754 Johan Seipel osti rakennuksen ja Seipelin kellari aloitti toiminnan ensin baarina siirtyen myöhemmin myös ruokatarjoiluun. Seipelin toiminta jatkui aina vuoteen 1818 asti.

Ingmanin talo, jona talo tunnettiin pitkään turkulaisten keskuudessa, aloitti toiminnan tuosta lähtien aina 1960 saakka, jolloin talo hylättiin ja se oli erittäin huonokuntoinen.

Benito Casagrande aloitti mittavat entisöinnit 1979 ja kaikki, mitä nykyään on nähtävillä, on hänen ajatuksiaan.

Tiloissa on toiminut lähes kaikkea, mutta pääasiassa ravintola-alan toimijoita, mm. Yoki, Rocca, Linnankatu 3, Via, Victoria, Mami, Panini…

Vuonna 2002 talo nimettiin Casagrandentaloksi.

Kellaritiloista suurin osa on 1600-luvulta, mutta epäillään, että vanhempia osia on myös (jopa 1400-luvulta). Kellarit on entisöity nykyiseen tilaan 2000 luvulla. Kellarit ovat tulleet tutuiksi viinikellareina 1990 luvulla, mutta nyt kaikilla on myös mahdollisuus nauttia kellaritiloista ruokaillessaan.

Tårgetin tiloissa on paljon historiallisia jälkiä, kuten tsaari Aleksanteri I:n vaunujen jäljet 1800-luvulta, Ottomaanin tulipalon aiheuttamat katot ja vanha Turun portti.

Ravintolatoimintaa on siis harjoitettu näissä tiloissa jo pitkään ja nykyään tarina jatkuu Tårgetin nimissä.

Varaa kellarit sinun käyttöösi!

Varaa kellarit käyttöösi ottamalla yhteyttä info@matbar.fi tai varauspalvelumme kautta